Var är respekten för demokratin?

Jag har tidigare inte varit partipolitiskt aktiv, men i många år varit politiskt intresserad. Vet inte om det är den skillnaden som gör det, men tror inte det… Årets val och de senaste veckorna inför har jag möts av exceptionellt många och vidriga odemokratiska berättelser, bilder och filmklipp där valstugor saboteras, t.o.m. bränns ner, valaffischer rivs ner och människorna porträtterade på dem fått sina ögon urskurna av någon oliktänkande odemokratisk idiot, eller klassikern att någon eller några satt en Hitler-mustasch på flera av partiledarna.

Valsedlar har ”råkat” bli ”bortglömda” och ibland borttagna, både av de ansvariga i röstlokalerna och av besökande/röstande människor.

Behovet att få sabotera är tydligen stort…

Oavsett vad resultatet blir i årets riksdagsval så kommer kommande mandatperiod bli en fylld utav ilska, kaos och besvikelse… Det kommer bli sämre innan utvecklingen kan vända och börja bli bättre. Och de odemokratiska individerna gör ingen insats att förbättra tillvaron eller framtidsutsikten, oavsett hur deras desillusion utav sina handlingar och verkligheten ser ut.

Exempel på sabotage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *